Gemeenteraadsverkiezingen Ruiselede: nek-aan-nekrace?

Redactie KW

In de plattelandsgemeente heeft de lokale partij RKD het al jaren voor het zeggen. Bij de vorige verkiezingen kreeg Greet De Roo voor het eerst de burgemeesterssjerp om. De grootse oppositiepartij CD&V kwam toen wel erg dichtbij.

In Ruiselede dingen straks drie partijen naar de stem van de kiezer. De meerderheidspartij RKD kreeg vorige keer 49% van de kiezers achter zich, de grootste oppositiepartij toen nog CD&V 41%. Het scheelde slechts enkele tientallen stemmen om evenveel zetels binnen te halen. Toch trekt burgemeester Greet De Roo zelfzeker naar de verkiezingen. “De vorige keer hadden wij een wissel van burgemeester. Biebuyck stopte en ik werd lijsttrekker. Eerste schepen Willy Verstraete die altijd een stemmenkanon was, stopte er bovendien mee. Maar we denken dat we nu zes jaar veel werk gedaan hebben en dat we de meerderheid kunnen behouden of uitbreiden.”

Bedrijven

CD&V trekt nu onder de nieuwe naam Respect naar de kiezer. Onder meer investeringspremies voor handelszaken en bedrijven en de verbetering van de sportinfrastructuur zijn speerpunten. Marnix Van Daele: “De uitbreiding van de sporthal, dat is eigenlijk niet gerealiseerd. Er is wel de uitbreiding met een polyvalente zaal, dat wordt een zaal voor sport en spel genoemd, maar er kan geen sport in gedaan worden!”

Verkeersveiligheid

De kleinere oppositiepartij Durven met één zetel pleit voor meer inspraak van de bevolking via de adviesraden en ook voor een betere verkeersveiligheid. Renaat Hoop: “Op vlak van verkeersveiligheid is er mijn inziens te weinig gebeurd de afgelopen zes jaar. De herinrichting van het centrum is zeer mooi, maar is een stap achteruit voor voetgangers en fietsers.”

Gemeenteraadsverkiezingen Ruiselede: nek-aan-nekrace?

Bekijk hier de reportage

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.