Gemeenteraadsverkiezingen Pittem: uitgemaakte zaak

Redactie KW

Burgemeester Ivan Delaere is in Pittem baas, en dat al sinds twaalf jaar. De kans is er groot dat hij aan een derde ambtstermijn kan beginnen, alleen met z’n partij CD&V. Al wil Groep2012, en ook het Vlaams Belang, ook deze keer een poging ondernemen om die alleenheerschappij te doorbreken.

Pittem, de rust zelve. Burgemeester Ivan Delaere, net voor het eerst grootvader geworden, is er gerust op. Zijn partij levert alle schepenen, én de OCMW-voorzitter. De man zit dan ook in een zetel, en wil z’n beleid graag voorzetten. “Onze partij staat voor vertrouwen in de mensen, in de maatschappij en in de bewegingen. We willen bewijzen dat onze partij het vertrouwen, dat ze de afgelopen jaren kreeg, waard is.”

Groep 2012

Toch probeert de oppositie ook deze keer in te breken. En daarvoor worden alle krachten gebundeld, tot Groep 2012. Kaat De Waele: “We gaan samen met OpenVLD, SP.a en N-VA en onafhankelijken naar de kiezer. Dat lijkt misschien verrassend, maar op gebied van de gemeente hebben we veel raakvlakken, en we vonden het opportuun om samen te gaan.”

Vlaams Belang

Enkel het Vlaams Belang moet het alleen zien te rooien, en wil de inwoners van Pittem een kritische stem in het bestuur geven. Robin Vandenberghe: “Drie speerpunten: veiligheid, er zijn al maar meer inbraken vanuit Noord-Frankrijk, ten tweede is er de heraanleg van de straten, en drie is er ook betaalbaar wonen voor de burgers. De prijs van de bouwgrond stijgt, en daar moet de gemeente een beleid rond voeren, zodat die goedkoper wordt.”

Beide oppositiepartijen weten dat ze voor een moeilijke opdracht staan, maar zijn niet uit op ruzie, eerder constructief samenwerken. Burgemeester Delaere zit dan ook letterlijk in een zetel. Net als z’n voorganger ziet het er naar uit dat hij nog wel voor enkele jaren als burgemeester door het leven gaat.

Gemeenteraadsverkiezingen Pittem: uitgemaakte zaak

Bekijk hier de reportage

(MD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.