Gemeenteraadslid Koen Pattyn zet punt achter zijn actieve politieke loopbaan

Koen Pattyn (in het midden op de foto). © (Foto Coghe)
Redactie KW

Op 8 oktober was het precies 20 jaar geleden dat Koen Pattyn (CD&V) aan zijn eerste verkiezing deelnam. Hij heeft die datum ook gekozen om zijn ontslag in te dienen.

“Oud worden in de politiek was nooit mijn ambitie”, schrijft Koen Pattyn in zijn ontslagbrief. “Het is dan ook tijd om na een mooie politieke loopbaan de fakkel door te geven aan de jeugd.

Ik dank langs deze weg mijn trouwe kiezers, de vele bestuursvrijwilligers en de personeelsleden van gemeente- en OCMW Ichtegem waar ik als OCMW voorzitter en schepen fijn mee samenwerkte en waar ik veel mooie herinneringen aan koester.

Ik wens mijn opvolgster veel succes als gemeenteraadslid, zij heeft nog een mooie periode van 4 jaar om zich in te werken en te profileren in Ichtegem.”

Koen Pattyn deed zoals eerder geschreven voor het eerste deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2000 en veroverde een plaats in de gemeenteraad. Op 1 april 2001 werd hij OCMW raadslid en lid van het vast bureau. Drie jaar later werd hij OCMW voorzitter.

Eind 2012 wordt hij Schepen van Sociale zaken en neemt hij nog verder voorzitterschap van de OCMW voor zijn rekening. Op 1 januari 2013 wordt hij Schepen van Sport, Jeugd en Burgerlijke stand.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde hij nog 970 voorkeursstemmen en hij was daarmee naast Karl Bonny en Frederiek Vermeulen de man met de derde meeste voorkeurstemmen. Daarmee kan men stellen dat CD&V met Koen Pattyn een stemmenkanon verliest.

In de gemeenteraad wordt Koen Pattyn opgevolgd Katia D’Hoore. Zij is de kleindochter van wijlen burgemeester Prosper Dupon en haalde in 2018 nog 493 voorkeurstemmen.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier