Gemeenteraadslid Dirk Gheysen stapt uit N-VA-fractie in Houthulst

Dirk Gheysen. © (foto TOGH)
Redactie KW

N-VA Houthulst meldt dat Dirk Gheysen en de partij in onderling overleg uit elkaar gaan. De Jonkershovenaar zal vanaf vanavond als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad.

Vanavond is er om 20.30 uur gemeenteraad in Houthulst, in het Dorpshuis in Jonkershove. Naar aanleiding van die gemeenteraad brengt N-VA Houthulst een persmededeling naar buiten. “N-VA Houthulst en Dirk Gheysen hebben in onderling overleg besloten om niet verder met elkaar door te gaan”, zegt fractieleider Filip Vanhevel van N-VA. “Een verschil in visie over de gemeentepolitiek ligt aan de basis van deze beslissing. Dirk Gheysen maakt vanaf vandaag geen deel meer uit van onze N-VA-fractie en hij zal voortaan als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad. N-VA Houthulst wil Dirk Gheysen bedanken voor de voorbije zes jaar.”

Dirk Gheysen (71) uit Jonkershove is bezig aan zijn tweede legislatuur als gemeenteraadslid. Hij stond in oktober op de derde plaats op de N-VA-lijst en haalde 538 stemmen. Tijdens de gemeenteraad van januari kwam hij in aanvaring met schepen Jeroen Vandromme (CD&V) over onveiligheid op het speelpleintje van Jonkershove. In zijn colère gaf hij de schepen een persoonlijke sneer. “Je ziet dat je zelf geen kinderen hebt. Dan kun je nooit begrijpen wat ik bedoel. Het is net zoals de pastoor die boeken schrijft over opvoeding”, klonk het. Een opmerking die niet in goede aarde viel bij Jeroen Vandromme. “Ik wil gerust een antwoord geven op uw vragen, maar mij een mislukte pastoor noemen gaat mij te ver. Deze beledigingen hoef ik niet te pikken”, klonk het. Of dit de aanleiding is van de scheiding tussen Gheysen en N-VA is voorlopig niet duidelijk.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier