Gemeenteraad Zulte: “Hondenlosloopweide is meerwaarde”

Fauve Tack (Open Zulte). © GF
Redactie KW

Omdat het dinsdag Waregem Koerse was, werd de gemeenteraad in Zulte uitzonderlijk op woensdagavond gehouden. Zoals in heel wat voorgaande zittingen werd bij het behandelen van de agenda-punten door de vragenstellers soms afgeweken van het punt op de agenda, wat leidde tot eindelijke discussies. Uit de zitting van woensdagavond valt te onthouden dat de gemeente tijdens de zomerse dagen al aan de winter denkt en voorziet in de aankoop van twee zoutstrooiers. Eveneens werd de gevaarlijke toestand in bepaalde gebouwen van het ontmoetingscentrum in de Kerkstraat in Olsene aangekaart.

Door Fauve Tack (Open Zulte) werd in een toegevoegd agendapunt gevraagd een ‘hondenlosloopweide’ te voorzien. In een hondenlosloopweide zouden de dieren zich naar hartenlust kunnen uitleven. Raadslid Tack vraagt te onderzoeken welke plaatsen geschikt zijn om een losloopweide te realiseren. Zij suggereerde het Beukenbos of woonuitbreidingsgebieden die beperkt ontwikkeld worden en waarbij er ruimte is voor aanleg van groenvoorzieningen en passief recreatie functies, zoals een losloopweide.

De bevoegde schepen Frederic Hesters, zelf recent eigenaar van een nog opgroeiende hond, vond het voorstel van Tack een schitterend idee. Hij helpt zoeken naar een goeie plaats en denkt dat een hondenlosloopweide een meerwaarde zou zijn voor Zulte.

Henk Heyerick (CD&V) wil cultuur- en sportcheques in het leven roepen als door het gemeentebestuur een activiteit is georganiseerd. Hij wil de betaling met dergelijke cheques mogelijk maken, de nodige communicatie voeren met de burgers en ook het feest- en cultuurcomité en andere verenigingen stimuleren en ondersteunen. Volgens schepen Olivier Peirs (GVZ) is men principieel akkoord om dat, op termijn, mogelijk te maken.

Op de werf van huis Meheus, in de Kerkstraat in deelgemeente Olsene, is de veiligheid volgens Henk Heyerick (CD&V) niet verzekerd. Er is een vrije toegang tot de zolderruimte die levensgevaarlijk blijkt te zijn. Heyerick vraagt met een aangetekend schrijven de aannemer en het coördinerend studiebureau in gebreke te stellen.

Naast enkele administratieve punten en de aanstelling van Linda Detailleur (N-VA) als vertegenwoordiger voor de zorgraad van de eerstelijnszone Schelde-Leie, was er ook de toekenning van de titel van ‘ereraadslid’ aan Willy Van Vynckt en Patricia Den Tandt. Willy Van Vynckt kwam ook vorige week in het nieuws toen hij met zijn echtgenote werd gehuldigd als diamanten huwelijksjubilaris

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier