Gemeenteraad zet licht op groen voor uitbreiding sport- en recreatiedomein Ter Borcht

De nieuwe gronden, nu nog vol maïs, naast een stuk Ter Borcht - traject dat nog tijdens de laatste Berencross gebruikt werd. © LB
Redactie KW

De gemeenteraadszitting van woensdag 8 oktober werd in een vlot tempo afgehandeld. Peter D’Haeyere (Lijst van de Burgemeester) was verontschuldigd. Met 10 ja-stemmen en 10 onthoudingen werd het licht op groen gezet voor de uitbreiding van Ter Borcht met zo’n 2 hectare.

De aankoop vertegenwoordigt een kostenprijskaartje van 275.000 euro. De gronden bevinden zich tussen de Krekelstraat en het huidige domein Ter Borcht. De gronden liggen volgens het goedgekeurde Ruimtelijk Uitvoeringsplan Ter Borcht in een zone van dagrecreatie en parkgebied.

Benedikt Van Staen (N-VA) betreurde dat er nog steeds geen inzage is in het Masterplan dat reeds in juni 2018 aan de raadsleden diende voorgelegd te worden. De vrees dat deze grondaankoop enkel ten goede komt van het Belgisch Kampioenschap Cyclocross 2021 werd door burgemeester Verwilst weerlegd.

De burgemeester gaf wel toe dat het UCI gevraagd had om het parcours voor het BK uit te breiden maar hij voegde daar onmiddellijk aan toe dat er nadien heel veel ruimte zal zijn voor joggers, lopers, mountainbikers. Er worden wandelpaden aangelegd en er komt heel veel groen bij. De grondaankoop gebeurde nu omdat er reeds investeerders op de loer lagen om die gronden aan te kopen.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten