Gemeenteraad Wielsbeke verhuist voorlopig nog niet naar B-Box

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting van donderdag 27 september 2019 was er heel wat te doen rond de raadzittingen die doorgaan in de huidige raadszaal.

B-Box. © CLY

Als het van de U-fractie afhangt, wil men die maandelijkse zittingen verhuizen naar de B-Box op de Marktplaats. Het was raadslid Benedikt Planckaert die de koe de bel aanbood. Volgens het raadslid is de huidige raadszaal ongeschikt en onaangepast om er nog raadszittingen te houden. “Ten eerste is die raadszaal veel te klein en er is onvoldoende plaats voorzien voor de leden van de gemeenteraad, pers en publiek. Ook deze keer moesten bezoekers plaatsnemen op de vensterbank of ergens in een hoekje zitten dicht op elkaar gedrongen. Bovendien is de akoestiek bar slecht en zijn de tussenkomsten van de raadsleden nauwelijks verstaanbaar.”

“Ook laat de omvang van de zaal niet toe om bij projectie alle raadsleden op een degelijke manier de projectie te laten volgen, tenzij een stoelendans gestart wordt waarbij men in het midden van de zaal moet plaatsnemen. Een verhuis naar de B-Box dringt zich op. Die zaal biedt enorm veel mogelijkheden zoals de nabijheid van een parking en de Wifi is er even goed. Deze locatie is ook beter toegankelijk voor minder mobiele mensen en beschikt over voldoende aangepast sanitair.”

Raadslid Benedikt Planckaert verzocht de gemeenteraad dan ook om deze wijziging op te nemen in het huishoudelijk reglement en het ook goed te keuren. Bij stemming stemde de meerderheid tegen en werd het voorstel van de oppositie niet aanvaard. B-Box Markt 1 wordt alvast voorlopig nog geen raadszaal.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.