Gemeenteraad Wevelgem zwaait Chris en Bernard uit

Stefaan Lernout

Het was voor twee personen een heel speciale gemeenteraad afgelopen vrijdag. Schepen Bernard Galle (CD&V) en Chris Loosvelt (CD&V) nemen afscheid van de raad. Sander Deflo en Jessica Corty nemen hun plaats in.

Bernard Galle was van 1970 tot 2006 personeelslid van de gemeente Wevelgem. Vele jaren als diensthoofd Bevolking en later als afdelingschef van de dienst Burgerzaken. Toen hij in 2006 meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen en meteen ook verkozen werd, nam hij ontslag. Sindsdien is hij onafgebroken schepen van Burgerlijke Stand. In die hoedanigheid heeft hij een 1700-tal huwelijken voltrokken. De immer goedlachse ‘Snor’ zal zeker gemist worden.

Net zoals Chris Loosvelt die nog een langer politiek parcours kan voorleggen. Chris nam in 1982 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze werd meteen schepen ter vervanging van Bart Vanneste die zijn legerdienst nog diende te vervullen. Na de verkiezingen van 1988 werd Chris opnieuw schepen. In 2000 werd ze OCMW voorzitter, iets wat ze vijftien jaar lang deed. Onder haar voorzitterschap kwamen er onder meer twee nieuwe woonzorgcentra en werd de thuiszorg verder uitgebouwd.

Chris werkt nog als vrijwilliger voor voedselbank TasToe, ze is daarnaast sinds 21 mei voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij de Vlashaard.

Bernard Galle en Chris Loosvelt maken plaats voor jongere kandidaten. Sander Deflo (31) was in de vorige legislatuur al lid van de gemeenteraad, op het eind als fractieleider. Jessica Corty (33) start als nieuwkomer in de raad.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier