Gemeenteraad vergadert voor het eerst in aangepaste zaal Escolys

De gemeenteraad vond voor het eerst plaats in een aangepaste productiehal in Escolys. © GF
Redactie KW

Dinsdagavond 13 oktober vond de gemeenteraad voor het eerst plaats in de gebouwen van de vroegere interieurstoffenweverij Escolys op de Heirbaan 73 in Ingooigem.

De technische dienst leverde mooi werk door een ruimte op maat te creëren. Er werd geopteerd om een box van 500 vierkante meter neer te poten in een vroegere productiehal vervaardigd uit OSB-platen en met tapijt als vloerbedekking.

De nodige voorzieningen zoals internet, goede verlichting en verluchting, verwarming zijn voorzien. Ook is er een goede akoestiek en is de ruimte voldoende groot om de nodige afstand tussen de 24 aanwezigen te kunnen garanderen en een circulatieplan te voorzien volgens de coronamaatregelen. De ruimte zal sowieso ook gebruikt worden door de gemeentelijke diensten voor vergaderingen.

Vierde locatie

“Zolang we geconfronteerd worden met corona, zullen we gebruik maken van de zaal in Escolys”, stelt burgemeester Gino Devogelaere (SAMENéén). “Sinds de kleine raadszaal in het gemeentehuis in Anzegem ons niet meer kon huisvesten door de afstand die we onderling moeten bewaren, vond de gemeenteraad in een aantal zalen plaats zoals De Linde, De Stringe en de Ansold.”

“Maar geen enkele zaal voldeed, onder meer door de slechte akoestiek en omdat de zalen ook voor andere doeleinden worden gebruikt zoals de kinderopvang en het verenigingsleven. Nu gaan we zolang als nodig in deze, ondertussen vierde, locatie blijven, al zeker tot eind 2020. Er zijn daar voldoende kubieke meters, het sanitair is dichtbij, de zaal is hoog genoeg en kan voldoende verlicht en verlucht worden.”

Volgens de richtlijnen van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vond de gemeenteraad zonder publiek plaats, maar werd er wel voorzien in een videolivestreaming zodat de burgers kunnen volgen. Tot nu was er alleen een audiolivestream. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.