Gemeenteraad opnieuw bijeen in een ontmoetingscentrum

Deze keer vond de gemeenteraad plaats in De Walvis in Wulvergem. © EF
Redactie KW

De gemeenteraad van Heuvelland vond niet plaats in het gemeentehuis de Warande. Na OC De Fontein in De Klijte werd nu samengekomen in OC De Walvis in Wulvergem.

Tijdens de gemeenteraadszitting werd een aantal kleinere patrimoniumdossiers goedgekeurd. In één van de dossiers werd een nieuwe huurovereenkomst afgesloten voor de verhuur van het KSA-gebouw in Nieuwkerke.

Het KSA-lokaal in Nieuwkerke werd gebouwd in 2005-2006 door vrijwilligers. De architect werd aangesteld door de gemeente die ook de grond en de bouwmaterialen heeft bekostigd. Toen het aantal leden van KSA Nieuwkerke steeds minderde werd in 2014 een samenwerking aangegaan met KSA Kemmel.

Nuttiger gebruik

“In het gebouw worden nu nog activiteiten georganiseerd door KSA Kemmel – Nieuwkerke, maar het gebouw is veel minder gebruikt dan mogelijk is,” zegt schepen van Jeugd Wieland De Meyer. “Samen met de KSA kwamen we tot de vaststelling dat dit gebouw eigenlijk nuttiger gebruikt kan worden. Daarom wordt het gebouw via de Bosgeus verhuurd aan jeugdbewegingen. De inkomsten worden gedeeld door de Bosgeus en de gemeente. Belangrijk is wel dat zowel KSA Kemmel – Nieuwkerke en de gemeente het lokaal verder gratis kunnen gebruiken. We kunnen dus data in de agenda vastleggen voor eigen gebruik, zodat het lokaal dat weekend niet verhuurd wordt. Het gebouw is ideaal voor een leidersweekend, of als extra ruimte bij de Bosgeus. Ruimte die deze zomer misschien al heel goed van pas kan komen voor de groepen die daar logeren.”

CD&V niet akkoord

Met deze gesloten overeenkomst ging CD&V Heuvelland niet akkoord. “We hadden graag dit lokaal zien gebruikt worden door KLJ Wijtschate“, aldus de partij. Dit werd door schepen van jeugd Wieland De Meyer van tafel geveegd. “Dat voorstel negeert niet alleen het feit dat de KSA heel veel werk in dit gebouw gestopt heeft, maar ook de visie dat we KLJ’s een lokaal geven in een OC. Ook elders is dat het geval, al sinds CD&V de gemeente bestuurde.” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.