Gemeenteraad Menen keurt sloping meerdere panden goed

Deze leegstaande woning aan de sluizenkaai is een van de gebouwen die zal worden gesloopt. © SL
Redactie KW

De gemeenteraad keurde de sloop van verschillende panden goed. Een sloop die reeds jaren werd aangekondigd.

Het voormalige politiegebouw in de Vlamingenstraat, de voormalige basissschool de Stap in de Tuinwijk, een leegstaande woning aan de sluizenkaai en drie panden op de hoek van de Capucijnenweg-Yvonne Serruysstraat. Op de plaats van de sloop van die laatsten wordt de parking uitgebreid.

Op vraag van raadslid Karolien Poot (Groen) “wat er gebeurt met de ruimte die vrijkomt na de afbraak van het oude politiebureau in de Vlamingenstraat” antwoordde schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA) dat die voorlopig wordt ingezaaid met gras. Wat de definitieve bestemming zal zijn is nog niet duidelijk want rond de Barakken en de Leie staat er nog heel wat te gebeuren.

Fre Vandamme (CD&V) vroeg hoever het staat het met de sloop van de panden die een aantal jaren geleden werden aangekocht in de Rijselstraat. “Die panden zijn eigendom van het AGB“, aldus schepen Vandenbulcke. “Die zullen op korte termijn worden opgeruimd. Die dossiers kunnen lang aanslepen, ze zijn gelukkig niet bouwvallig genoeg om met onmiddellijke ingang van zaken op bevel van de burgemeester gesloopt te worden zoals recent werd aangekondigd met drie andere panden in de Rijselstraat.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.