Gemeenteraad in Pittem krijgt twee nieuwe gezichten

Nathalie Delmotte en Rezo Callant (centraal rechtstaand op de foto) ruilen hun zitje in het BCSD in voor een plaats in de gemeenteraad. © JG
Redactie KW

Oppositiepartij NieuwPittemEgem liet weten dat Lionel Debever en Jeroen Delmotte de gemeenteraad zullen verlaten en worden vervangen door Renzo Callant en Nathalie Delmotte.

Oppositiepartij NieuwPittemEgem liet in een persmededeling weten dat twee van hun mandatarissen in de gemeenteraad een stap terug zullen zetten. De eerste is Lionel Debever, die bij de verkiezingen in 2018 nog de lijst duwde en meer dan 900 voorkeursstemmen wist binnen te halen.

Hij zet een stap terug omdat zijn taak als gemeenteraadslid niet meer te verenigen valt met de nieuwe uitdaging als zaakvoerder van zijn bedrijf. Hij is van mening niet meer de tijd te zullen hebben om de belangen van zijn kiezers voor de volle honderd procent te kunnen behartigen en zet dus een stap terug. Hij zal vervangen worden door Renzo Callant, die tot op dit moment lid is van het BCSD (Bijzonder Comité van de Sociale Dienst).

Naast Lionel besloot ook Jeroen Delmotte de gemeenteraad te verlaten. Hij heeft plannen om met zijn vriendin Aline Verhelle in de toekomst in Tielt te wonen en zou dan noodgedwongen toch de raad moeten verlaten. Hij besloot te kiezen voor de korte pijn en samen met Lionel een stap terug te zetten.

De plaats van Jeroen zal ingenomen worden door zijn zus Nathalie, die eveneens tot nu zetelde in het BCSD en daar al heel wat ervaring opgedaan heeft. De plaatsen van Renzo en Nathalie in de BSCD zullen ingenomen worden door Annabelle Vanhaecke, die momenteel secretaris van het partijbestuur is, en door Kim Ver Eecke. Deze laatste is reeds jaren N-VA-lid, kwam na de verkiezingen in de plaats van Godfried Bovijn en zal een eigen politieke koers varen, zij het in nauwe samenspraak en overeenkomst met de andere twee mandatarissen van NieuwPittemEgem in het BCSD.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.