Gemeenteraad geeft goedkeuring voor verkoop oud gemeentehuis Heestert

Het oud gemeentehuis (op de achtergrond) en de conciërgewoning hebben eindelijk een koper gevonden. © GJZ
Redactie KW

Het oud gemeentehuis in Heestert is eindelijk verkocht. De Zwevegemse gemeenteraad gaf maandagavond zijn goedkeuring.

Het gemeentebestuur had al een tijdje terug beslist het oud gemeentehuis en de daarbij horende conciërgewoning in Heestert te verkopen. Via de normale verkoopprocedure waren kennelijk geen kopers te vinden. Dan werd in oktober 2016 besloten de gebouwen te verkopen aan de hoogstbiedende. “De minimum verkoopprijs voor de voormalige conciërgewoning werd vastgelegd op 130.900 euro en voor het voormalig gemeentehuis op 223.400 euro”, aldus de burgemeester.

De gemeente lanceerde een oproep tot kandidaat-kopers die tot 1 februari 2017 een schriftelijk bod konden doen bij het gemeentebestuur. “Wij ontvingen twee schriftelijke biedingen voor de conciërgewoning en één schriftelijk bod voor het gemeentehuis in Heestert. De kandidaat-kopers werden in de mogelijkheid gesteld voor het uitbrengen van een mondeling hoger bod tijdens een zitting op 23 maart. Na meerdere biedingen werd het hoogste mondeling bod gebracht op 131.000 euro voor de conciërgewoning en op 226.000 euro voor het gemeentehuis.”

Meergezinswoning

De gemeenteraad gaf nu zijn goedkeuring voor de akte van verkoop van beide panden. De burgemeester gaf nog mee dat de koper de intentie heeft om het oud gemeentehuis om te vormen tot een meergezinswoning. Daarbij zou de ‘kuip’ van het huidige gebouw behouden blijven en de verbouwingen aan de binnenkant gebeuren.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier