Gemeenteraad bespreekt verkoop pastorie van Oostvleteren

De verkoop van de pastorie in Oostvleteren vormt de hoofdbrok op de gemeenteraadszitting van nu woensdag. © RVL
Redactie KW

Op woensdag 26 februari om 19.30 uur wordt de gemeenteraad bijeengeroepen voor de behandeling van een agenda van zeven punten. Hoofdbrok wordt de verkoop van de pastorie van Oostvleteren.

De pastoriewoning in de Martin Vandewynckelstraat in Oostvleteren heeft een oppervlakte van 13a74ca. De woning is vrij sinds 1 januari 2020, na het verstrijken van de opzegtermijn van de huur na het overlijden van priester op rust Lieven Baekelandt. Het pand, dat eigendom is van de gemeente, kan dus verkocht worden. Er moet een schatter aangesteld worden voor het vastleggen van de minimale verkoopprijs.

Rioolaansluiting

Het reglement voor de afkoppeling van afval- en hemelwatertoevoer is aan herziening toe. Het huidige reglement en tarieven dateren van 2014. “We kregen bericht van RioPact dat op de jongste raad van bestuur van De Watergroep de nieuwe forfaitaire en marktconforme tariefzetting voor huishoudelijke rioolaansluitingen goedgekeurd werd”, aldus burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “De forfaitaire aansluitkosten van 1.760 euro worden toegepast voor alle rioolaansluitingen die vanaf 1 januari 2020 zijn aangevraagd.” Nu betaalt de burger hiervoor slechts 500 euro. Het verschil wordt bijgepast uit de middelen uit het RioP-budget van de gemeente. Er ligt een voorstel op tafel tot verhoging naar 1.000 euro, gezien de effectieve kost.

Kort parkeren

Op de verkeerscommissie van 20 januari werd de aanvraag voor kort parkeren ter hoogte van Woestendorp 50 aan apotheek Dulst-Desmedt positief geadviseerd voor twee parkeerplaatsen voor kortparkeren tot maximaal 30 minuten. Dit naar aanleiding van probleem van langparkeerders voor de apotheek. In het schepencollege van 6 februari werd het verslag van de verkeerscommissie goedgekeurd. De belijning en borden moeten door de gemeente zelf voorzien worden.

Eengemaakt bibliotheeksysteem

Vanaf 23 maart maakt de bibliotheek, net als heel wat andere West-Vlaamse bibliotheken, de overstap naar een Vlaams eengemaakt bibliotheeksysteem. Voortaan zal het niet langer mogelijk zijn om onbeperkt te verlengen. Dat wordt beperkt tot maximum acht weken. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier