Gemeentebestuur wil Chirobosje in Dadizele grondig aanpakken

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Moorslede wil het Chirobosje vlakbij het parochiaal centrum Den Ommegank in Dadizele omvormen tot een plaats waar kinderen kunnen spelen in de vrije natuur met respect voor de omgeving. De gemeenteraad keurde hiervoor een overeenkomst met het decanaat Menen goed.

Ook de dreef aan de inkom van het openbaar domein Mariënstede wordt verbeterd. “De renovatie is noodzakelijk, er zijn veel zieke en kaprijke populieren”, stelde schepen van Leefmilieu Ward Gillis (PRO) op de gemeenteraadszitting van vorige donderdag. “Bedoeling van de heraanleg van het Chirobosje is het openbaar te maken en het zo één geheel te laten vormen met het domein Mariënstede.”

Het Chirobosje’en de dreef krijgen een openbaar karakter. Het Chirobosje wordt een speelzone, wat ook goed nieuws is voor de Chiro, de dreef wordt toegankelijk voor wandelaars. De investeringen worden verdeeld onder de twee partijen. De gemeente betaalt twee derden, de parochie één derde, met een maximum van 40.000 euro.

“Het is de bedoeling dat de werken voor de heraanleg ongeveer halfweg volgend jaar kunnen aanvangen”, zegt de schepen. “We hopen bovendien op een subsidie van 50.000 euro in het kader van ‘Natuur in je buurt’, waarvoor het Agentschap Natuur en Bos een projectoproep deed.” (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 14 september 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier