Gemeentebestuur verhoogt budget voor sociaal beleid: “Meer aandacht voor mensen in moeilijkheden”

Vicky Reynaert (SP.A): "We zien ook een stijging van het aantal mensen met een leefloon." © a-KW
Redactie KW

De nieuwe coalitie van CD&V, SP.A en Groen laat het budget voor sociaal beleid vanaf 2020 met drie procent stijgen. De budgetverhoging dient om de 55 actiepunten van het bestuursakkoord aan te pakken. Vooral zorg- en woonbeleid, sociale tewerkstelling en kinderen in armoede moeten hierdoor extra aandacht krijgen.

“Net als in de rest van Vlaanderen zien we in Beernem dat meer mensen beroep doen op steun van het OCMW. Zo’n 5,6 procent van de bevolking kreeg er in 2017 hulp van. Het gaat vooral om basiskosten zoals huur of energie en medische zorgen. Daarnaast zien we ook een stijging van het aantal mensen met een leefloon”, vertelt Vicky Reynaert (SP.A), vijfde schepen Beernem.

Op de gemeenteraad van 28 maart legde de meerderheidscoalitie een engagement voor waarbij het budget voor sociaal beleid volgend jaar met drie procent stijgt. Dat moet om de doelstelling van een horizontale en integrale aanpak van armoedebestrijding te realiseren. Met het geld wil het gemeentebestuur de 55 actiepunten van het bestuursakkoord uitvoeren. Onder die actiepunten zijn onder andere het invoeren van een armoedetoets, automatische rechtentoekenning en extra mogelijkheden voor huisbezoeken van de maatschappelijke assistenten.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten