Gemeente Zulte wil wielerkaart trekken met BeNe Ladies Tour

Schepen Olivier Peirs. (foto MVW)
Redactie KW

De gemeenteraad krijgt volgende dinsdag een sportief tintje. Het wielrennen staat er centraal. Het gemeentebestuur wil immers de BeNe Ladies Tour op zaterdag 11 juli, de Vlaamse feestdag, naar Zulte brengen. Daarvoor is het akkoord van de gemeenteraad nodig. Met de verhouding 19-25 zal dat blijkbaar geen probleem zijn.

“We worden gastgemeente van de BeNe Ladies Tour”, voorspelt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). “Deze vierdaagse rittenwedstrijd, een organisatie van GLS Sport, beleeft dit jaar de zevende editie. De samenwerking met GLS Sport zal voorgelegd worden aan de gemeenteraad. In principe zullen wij op zaterdag 11 juli de gastgemeente zijn voor een dubbele rit. In de voormiddag is er een rit in lijn met een lus langs de Vlaamse Ardennen. In de vooravond is er in Zulte een individuele tijdrit.”

Rijke wielertraditie

“We zetten als gemeentebestuur in op evenementen die mensen samenbrengen en de gemeente nog meer op de kaart, in dit geval de wielerkaart, zetten. We knopen weer aan met de rijke wielertraditie. Jarenlang was er in de deelgemeente Olsene in organisatie van sportcomité ‘Wij willen wat worden’ de junioresklassieker. De laatste editie, in 2010, werd gewonnen door Dylan Teuns die intussen een van de betere profrenners is en vorig jaar een bergrit won in de Ronde van Frankrijk”, aldus nog burgemeester Lagrange.

Betaalbare bejaardenhuisvesting

Een ander, heel belangrijk, punt op de dagorde betreft het goedkeuren van het bestek voor de sloop- en saneringswerken op het terrein van Lys Yarns.

“Dat punt zal door mij toegelicht worden”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Olivier Peirs (GVZ). “We hebben dit terrein, eigenlijk van het textielbedrijf dat failliet was, bewust aangekocht. De oppervlakte meet twee hectaren. De bedoeling is een mooi stuk nieuw Zulte te realiseren. Dat gebeurt in het centrum van de deelgemeente Zulte tussen de Rijksweg en de Leie. Er komt onder andere een zorgzone voor betaalbare bejaardenhuisvesting. Het bouwrijp maken van de terreinen is een belangrijke stap. Het daartoe opgemaakt bestek zal aan de gemeenteraad voorgelegd worden”, besluit Peirs.

Burgemeester Simon Lagrange is enthousiast over deze plannen. “Na de goedkeuring van het bestek kan een subsidie aangevraagd worden bij de Vlaamse overheid en daarna volgt de aanbesteding van de werken. De kostprijs van de sloop- en saneringswerken is geraamd op anderhalf miljoen euro. We kunnen anderzijds ruim één miljoen euro recupereren via subsidies van de Vlaamse overheid”, besluit burgemeester Lagrange.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier