Gemeente Zulte investeert volop in accommodatie op site-Waalmeers

Schepen van Sport Olivier Peirs. © (foto MVW)
Redactie KW

Burgemeester Simon Lagrange, thuis herstellend van een opgelopen longontsteking, zal op de gemeenteraad op 3 maart de grote afwezige zijn. Eerste schepen Sophie Delaere is al enkele dagen waarnemend burgemeester. De raad buigt zich onder andere over het dossier van de site-Waalmeers. Daar spelen de jeugd- en beloftenploegen van Jong Zulte en traint ook de eerste ploeg.

“Het was voor iedereen duidelijk dat er dringend geïnvesteerd moest worden in de sportaccommodatie op de site-Waalmeers”, weet schepen van Sport Olivier Peirs (GVZ).

De douches en de kleedkamers zijn in slechte staat. De cafetaria werd te klein om de vele ouders en kinderen op een comfortabele manier te kunnen ontvangen. Een beslissing was dan ook gemakkelijk te nemen. Er moet voorzien worden in een nieuwe accommodatie met deftige kleedkamers en een nieuwe, ruime cafetaria.”

“De gemeenteraad neemt dinsdag de beslissing. De bedoeling is de voetbalclub Jong Zulte als bouwheer te laten optreden. Zo verkrijgt de club ook een recht van opstal. De gemeente anderzijds voorziet 585.000 euro aan subsidies om de bouwwerken te financieren.”

Deze investering is het begin van een pak investeringen die wij in de komende jaren in onze sportaccommodaties willen realiseren“, besluit schepen Olivier Peirs.

Noodwoning

Schepen Sophie Delaere (Open Zulte) legt de aanstelling van een studiebureau op tafel. Dit in aanloop naar de bouw van nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur op het domein Raveschoot.

“We willen een belangrijke rol spelen in het sociale en culturele leven van de Zultenaar”, aldus de schepen. “We gaan voor goed uitgeruste en veilige gebouwen die aangepast zijn aan de noden en de behoeften van de gebruikers. Er zal voldoende ruimte zijn voor Chiro Olsene, KSA Olsene, rugbyclub Waereghem, jeugdhuis ‘t Sloefke en de speelpleinwerking Olsene. Er was met de toekomstige gebruikers al een overlegmoment.”

In Machelendorp werd een woning aangekocht. “Die zal verbouwd worden tot een kinderopvang. Op de bovenverdieping komt een noodwoning. Ons bestuur wil verder investeren in goede accommodaties voor de burgers”, besluit eerste schepen Sophie Delaere. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier