Gemeente laat werking jeugdraad Knokke-Heist doorlichten

© MM
Redactie KW

Een onafhankelijk onderzoeksbureau gaat de werking van de jeugdraad in Knokke-Heist doorlichten. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist. Over de precieze oorzaak wil vooralsnog niemand iets kwijt. “We wachten eerst het onderzoek af”, zegt burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen).

De jeugdraad in Knokke-Heist lag al langer onder vuur. Eind 2017 al plaatste oppositiepartij N-VA heel wat vraagtekens bij de werking. Daarbij wees de partij vooral naar het soort activiteiten die de jeugdraad organiseert. “Dat gaat om een gevarieerd aanbod zoals zomerfuiven, Kidsevent met K3 en Samson en Gert tot een optreden van Niels Destadbader. Niets mis met hun organisatietalent, maar het financieel risico dat de jeugdraad hierbij loopt, alsook de hoofdelijke aansprakelijkheid die ze hebben, legt een ongelooflijk risico bij de jongeren”, klonk het toen.

Geen boekhouding

Het college van burgemeester en schepenen besloot nu een onafhankelijk onderzoeksbureau in te schakelen om de werking van de jeugdraad door te lichten. Daarbij moeten bijvoorbeeld antwoorden gezocht worden op de financiële situatie. De jeugdraad krijgt een jaarlijkse subsidie van 4.000 euro, maar de events die ze organiseren kunnen ze onmogelijk financieren met dat budget.

Alleen: een deftige boekhouding kunnen ze al heel lang niet meer voorleggen. Burgemeester Leopold Lippens wil voorlopig niet reageren op het onderzoek. “We moeten de resultaten afwachten”, klinkt het. Eenzelfde verhaal horen we bij oppositiepartij N-VA. “We doen geen uitspraken om het onderzoek niet te belemmeren”, is het antwoord daar.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.