Gemeente koopt schoolgebouw en Dorpshuis in Gijverinkhove aan

Redactie KW

Eind goed, al goed voor gemeenschapszaal Het Dorpshuis. De gemeente Alveringem kan het voormalig schoolgebouw – waarin Het Dorpshuis zit – voor 95.000 euro aankopen. Er waren nog twee geïnteresseerde kopers in Gijverinkhove.

Nu er sinds 30 juni geen onderwijs meer wordt gegeven in het schoolgebouw aan de Weegschede besliste eigenaar Decanale Werken om het grote pand te koop te stellen. Geen probleem, ware het niet dat gemeenschapszaal Het Dorpshuis al vele jaren op de bovenste verdieping is ondergebracht. Het gemeentebestuur en Decanale Werken hebben nu een overeenkomst bereikt. Decanale Werken biedt het gebouw te koop aan voor 95.000 euro. Het gemeentebestuur gaat akkoord. Er waren in Gijverinkhove nog twee geïnteresseerde kopers, maar de gemeente Alveringem kreeg de eerste kans, “omdat het gemeentebestuur al die jaren het gedeelte van Het Dorpshuis mee heeft helpen onderhouden.”

Kosten

“Er zijn natuurlijk behoorlijk wat kosten aan dit pand”, zegt schepen van Patrimonium Johan Albrecht. “Het dak moet bekeken worden omdat het soms binnen regent, de ramen aan de voorkant en de elektriciteit moeten vernieuwd worden en beneden is er geen verwarming meer. De vernieuwde kachel in de klaslokalen was eigendom van de vrije basisschool en is ondertussen weggehaald. Op termijn is het ook logisch dat Het Dorpshuis naar het gelijkvloers verhuist. Voor wie niet goed te been meer is, zijn de trappen nu immers een belemmering. Maar het voornaamste is dat we nu eigenaar worden van het gebouw en dat Gijverinkhove haar ontmoetingsplaats kan behouden.” (AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.