Gemeente gaat bij inwoners inschrijven bij BE-Alert promoten

In onze provincie behoort Moorslede tot de drie gemeenten die niet zijn aangesloten bij Be-Alert, het verwittigingssysteem van de overheid dat burgers op de hoogte stelt van een noodsituatie. Gert-Jan Hovaere (N-VA) kwam hierover tijdens de gemeenteraad voor de zoveelste keer tussen. Zijn voorstel om BE-Alert te promoten bij de inwoners werd unaniem goedgekeurd.

© (Foto JS)
© (Foto JS)

Hovaere verwees eerder in januari naar het uitvallen van de noodnummers 112, 100 en 101 in onze provincie. “De bevolking werd hiervan ’s morgensvroeg via Be-Alert ingelicht”, zegt Gert-Jan. “De noodcentrales organiseerden zich op een andere manier en maakten tijdelijk drie mobiele nummers vrij. Enkele uren later kreeg de bevolking een nieuw bericht via Be-Alert dat de noodnummers opnieuw beschikbaar waren. Oorzaak was een technische panne die nacht bij Proximus.”

Promo voor BE-Alert

“De gemeente Moorslede houdt liever vast aan info8890, haar eigen systeem, dat te pas of onpas gebruikt wordt”, aldus Gertjan. “We pleiten al twee jaar dat de gemeente tot BEe-Alert zou toetreden. Omdat de voorstel tot toetreden de vorige keer is weggestemd, willen we nu de inwoners vooral duidelijk informeren. Vandaar een oproep dat de gemeente de inwoners aanspoort zich persoonlijk in te schrijven op BE-Alert. Die communicatie zal verlopen via de gemeentelijke Facebookpagina, via het infoboekje ‘mee in Mwoslé’ en via een sms aan de gebruikers van info8890.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.