Gemeente- en OCMW-personeelsleden Moorslede mochten elk een fiets uitkiezen

Redactie KW

Uit de gevonden fietsen die bij de politie nooit zijn opgehaald, kon het personeel van de gemeente en het OCMW een nieuwe fiets kiezen.

Resterende onderdelen gingen naar de Kringloopwinkel. Tijdens de gemeenteraad van donderdag 22 januari vroeg Rita Leenknecht (Groep a) waarom die onderdelen niet zijn geschonken aan het OCMW-cliënteel. “Ik juich toe dat de gevonden fietsen naar het personeel gaan en vind dat een mooie daad, maar de resterende onderdelen had men ter beschikking kunnen stellen van het OCMW of Welzijnsschakel.”

“We hebben het personeel van de gemeente en OCMW de mooiste laten kiezen”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “Er waren hiervoor meerdere kandidaten. Waardoor het zelfs kwam tot een loting. Het personeel zal die fietsen gebruiken voor het woon-werkverkeer. Er zijn er een paar van wie hun fiets al werd gestolen. De resterende onderdelen zijn naar de Kringloopwinkel. Daar gaan ze proberen met die onderdelen een fiets samen te stellen en die gaat dan naar mensen die een nieuwe fiets niet kunnen betalen.”

(EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van west-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 30 januari 2015.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.