Gemeente Beernem stopt subsidiëring van Bunkerrock

© AVH
Redactie KW

Bij de voorbereiding van de evenementenkalender van 2020 besliste het schepencollege van Beernem om de subsidiëring van het gratis muziekevenement Bunkerrock stop te zetten. De 9.000 euro die de gemeente jaarlijks aan het festival besteedt, moet de organisatie nu elders bij sponsors gaan zoeken.

“Toen Bunkerrock 6 jaar geleden in het leven werd geroepen, was er nog geen sprake van Hangarfest en In The Garden. Deze lokale muziekfestivals werden afgelopen zomer respectievelijk voor de 5de en 3de keer succesvol georganiseerd. Door deze evolutie kunnen we eigenlijk stellen dat de gemeentelijke organisatie van Bunkerrock overbodig is geworden”, reageert schepen van Cultuur Patricia Waerniers (CD&V). De stopzetting van de subsidies voor Bunkerrock verloopt voor Waerniers een beetje met een wrang gevoel. “We kunnen ongetwijfeld stellen dat de 6de Bunkerrock-editie de meest succesvolle was sinds de opstart. Na deze succesvolle 6de editie kan ook mede-organisator vzw De Bunker terugblikken op een mooi verhaal, ongetwijfeld ook financieel. Ze hebben heel hard gewerkt aan het welslagen van deze editie, onder andere op vlak van sponsoring en promotie.”

Volgens de schepen zorgt de subsidie van 9000 euro ook voor gesubsidieerde concurrentie. Een mening die mede-organisator Goran Vanneste niet deelt. “De andere evenementen als Hangarfest en In The Garden zijn niet te vergelijken met Bunkerrock. Naar die evenementen komen minder mensen. Nog andere voorbeelden in onze gemeente zijn betalend, dus Bunkerrock verschilt sterk van andere festivals. We vinden het bijzonder jammer dat de subsidiëring stopt, maar zullen ons intern herbronnen om van Bunkerrock ook volgend jaar een feest te maken.”

Sterker nog, volgend jaar wil Goran Vanneste een extra evenement lanceren: “Met Bunkerrock wilden we bij de eerste organisatie meer leven in de zomer in Oedelem brengen. Met het festival op het einde van de zomer slagen we daar aardig in, maar volgend jaar proberen we ook in het begin van de vakantie iets te organiseren. Met behulp van extra sponsors of bestaande sponsors die een extra effort doen, proberen we om zéker 7000 euro die we echt nodig hebben, te zoeken.” Vanneste en zijn organisatie maakten zorgden ervoor dat Bunkerrock in plaats van verlieslatend, winstmakend werd en met die trend willen ze doorgaan. “We hebben zeker niet de intentie om het evenement te stoppen, maar dit is een ferme hap uit ons budget dus we moeten eerst en vooral bekijken hoe we verdergaan.”

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten