Gemeente Anzegem steunt slachtoffers Indonesië

Schepen van Internationale Solidariteit Jeremie Vaneeckhout zal zelf ook een bijdrage doen. © XC
Redactie KW

Op de jongste gemeenteraad besliste het bestuur dat het resterende budget van de hulpfondsen geschonken wordt aan het consortium 12-12. Dat consortium biedt hulp aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Indonesië.

De gemeente Anzegem heeft jaarlijks een budget voor noodhulp van 2.500 euro, dat budget kan aangewend worden voor slachtoffers van oorlog of hongersnood. In oktober heeft de gemeente nog 1.500 euro aan Jemen geschonken tegen de hongersnood. 1.000 euro lijkt op het eerste zicht weinig, zeker in vergelijking met de bedragen die door Music For Life ingezameld worden. “Dat klopt maar als elke gemeente 1.000 euro geeft, dan zitten we al gauw aan 300.000 euro en dat is al heel wat meer. Het gaat ook niet alleen om de som”, legt Jeremie Vaneeckhout (Inzet), schepen van Internationale Solidariteit, uit. “In de eerste plaats willen we hulp bieden maar in tweede instantie willen we ook aan bewustmaking doen. We willen duidelijk maken aan de inwoners dat er plaatsen zijn waar het minder goed gaat dan in Anzegem. Op die manier nodigen we de Anzegemnaren ook uit om hun deeltje bij te dragen.” Schepen Vaneeckhout liet nog weten, zelf ook in de buidel te tasten om het consortium te steunen.

Meer dan 800 doden

Het consortium 12-12 is een platform dat zeven grote ngo’s samenbrengt die actief zijn in het gebied zoals het Indonesische Rode Kruis, maar ook Caritas International, Dokters van de Wereld, …

Op vrijdag 28 september verwoestte een aardbeving gevolgd door een tsunami het noorden van het eiland Sulawesi in Indonesië. Op dit moment zijn er meer dan 800 doden en veel vermisten. De Indonesische regering doet een beroep op internationale hulp. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier