Dat viel niet in goede aarde bij Johan Tanghe, die aan het begin van de gemeenteraad van gisterenavond hierop terug kwam. "Ik vind het ongehoord en onbeschoft om een pleidooi af te stoppen. De BKO is een belangrijk project voor Oudenburg. Als voorzitter van deze gemeenteraad moet u zich onpartijdig opstellen en dat hebt u toen niet gedaan door mij niet mijn volledige uitleg te laten geven."

Niet partijdig

Voorzitter Gino Dumon voelde zich geviseerd: "Ik ben hier niet mee akkoord. U hebt ruimschoots de tijd gehad om uw uitleg te geven. We verwachtten dat u to the point zou komen, maar dat gebeurde niet. Dat ik partijdig ben, wil ik weerleggen. Ik heb de voorbije legislatuur mijn taak opgenomen zoals het hoort en nooit iemand langer of minder lang aan het woord gelaten."

De gemeenteraad verliep verder sereen zonder al te veel opmerkingen vanuit de oppositie. Open VLD onthield zich alleen bij de stemming over het budget 2019.

Bloemen

Na het afwerken van de zeven punten vroeg raadslid Anthony Dumarey (Open VLD) het woord om de afscheidnemende collega's te bedanken voor de jarenlange samenwerking. Hij had graag Ignace Dereeper bedankt, maar die kwam al enkele minuten te laat toe en verliet nog voor het einde van de zitting de zaal. "Onze fractie heeft op positieve manier oppositie gevoerd met een doel: Oudenburg zo goed mogelijk besturen. Ik hoop dan ook dat we in de nieuwe legislatuur constructief kunnen samenwerken."

Ook burgemeester Peter Velle (CD&V), die de sjerp maar enkele maanden mocht dragen, dankte iedereen in de gemeenteraad en zei met een open blik naar de toekomst te kijken. Namens N-VA blikte Marc Gilliaert, die niet meer verkozen is, positief terug op zes jaar gemeenteraadslid. Dat deed ook Gino Dumon namens SP.A.

Als laatste vroeg schepen Myriam Maes (SP.A), die eveneens niet meer verkozen is, het woord. "Ik ga nu met pensioen. Jullie zullen met de financiën niet meer kunnen doen, dan wij gedaan hebben", gaf ze nog een sneer richting Open VLD.

(LIN)

Dat viel niet in goede aarde bij Johan Tanghe, die aan het begin van de gemeenteraad van gisterenavond hierop terug kwam. "Ik vind het ongehoord en onbeschoft om een pleidooi af te stoppen. De BKO is een belangrijk project voor Oudenburg. Als voorzitter van deze gemeenteraad moet u zich onpartijdig opstellen en dat hebt u toen niet gedaan door mij niet mijn volledige uitleg te laten geven."Voorzitter Gino Dumon voelde zich geviseerd: "Ik ben hier niet mee akkoord. U hebt ruimschoots de tijd gehad om uw uitleg te geven. We verwachtten dat u to the point zou komen, maar dat gebeurde niet. Dat ik partijdig ben, wil ik weerleggen. Ik heb de voorbije legislatuur mijn taak opgenomen zoals het hoort en nooit iemand langer of minder lang aan het woord gelaten."De gemeenteraad verliep verder sereen zonder al te veel opmerkingen vanuit de oppositie. Open VLD onthield zich alleen bij de stemming over het budget 2019.Na het afwerken van de zeven punten vroeg raadslid Anthony Dumarey (Open VLD) het woord om de afscheidnemende collega's te bedanken voor de jarenlange samenwerking. Hij had graag Ignace Dereeper bedankt, maar die kwam al enkele minuten te laat toe en verliet nog voor het einde van de zitting de zaal. "Onze fractie heeft op positieve manier oppositie gevoerd met een doel: Oudenburg zo goed mogelijk besturen. Ik hoop dan ook dat we in de nieuwe legislatuur constructief kunnen samenwerken."Ook burgemeester Peter Velle (CD&V), die de sjerp maar enkele maanden mocht dragen, dankte iedereen in de gemeenteraad en zei met een open blik naar de toekomst te kijken. Namens N-VA blikte Marc Gilliaert, die niet meer verkozen is, positief terug op zes jaar gemeenteraadslid. Dat deed ook Gino Dumon namens SP.A.Als laatste vroeg schepen Myriam Maes (SP.A), die eveneens niet meer verkozen is, het woord. "Ik ga nu met pensioen. Jullie zullen met de financiën niet meer kunnen doen, dan wij gedaan hebben", gaf ze nog een sneer richting Open VLD.(LIN)