Geert Vanden Broucke legt eed af als burgemeester van Nieuwpoort

© MV
Redactie KW

Geert Vanden Broucke (CD&V) is opnieuw burgemeester van Nieuwpoort en toch was de eedlegging op 18 december iets speciaal voor hem.

“Ik volgde in 2016 wijlen Roland Crabbe op als burgemeester van Nieuwpoort en ik me onmiddellijk ingezet van in het begin. Het was niet makkelijk om een burgemeester met 24 dienstjaren te vervangen, maar ik wilde er voor gaan. Het feit dat met de laatste gemeenteraadsverkiezingen opnieuw verkozen ben en met nog veel meer voorkeurstemmen is een bevestiging van het feit dat het gevoerde beleid is goedgekeurd door de inwoners. Daarom ook is deze eedaflegging toch wel meer speciaal dan de vorige, het gaf me een heel ander gevoel” aldus Geert Vanden Broucke.

Nadat hij in 2012, 1.909 voorkeurstemmen behaalde kreeg hij afgelopen oktober 3.057 voorkeurstemmen. De CD&V behaalde 15 zetels en de absolute meerderheid in Nieuwpoort. “Ik ben hier uiteraard fier op maar ook heel fier op ons team” we zijn klaar voor een nieuwe legislatuur, nieuwe uitdagingen en vooral ook nieuwe verwezenlijkingen.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier