Geen Wijnfeesten, geen bergpicknicken, geen mondmaskers in Heuvelland

Redactie KW

De opstoot van het coronavirus zorgt voor een aantal afgelastingen in Heuvelland, waaronder de Heuvellandse Wijnfeesten en de Cyclo Hellingenroute van 15 augustus. Op dit moment is er nog geen algemene verplichting voor het dragen van een mondmasker in Heuvelland, met uitzondering van de drukke winkelstraat op de Zwarteberg.

Met uitzondering van de winkelstraat op de Zwarteberg, is het dragen van een mondmasker nergens verplicht in Heuvelland. Het schepencollege nam wel al de beslissing dat het dragen van een mondmasker zal verplicht zijn tijdens de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. De klassieker wordt gereden op zondag 11 oktober.

Wel muziek op terrassen en bioscoopavonden

Het bergpicknicken, voorzien voor dit weekend, wordt geannuleerd. De bedoeling was om op diverse locaties op het provinciaal domein de Kemmelberg te picknicken met muzikale animatie. Het bergaperitieven van dit weekend vindt wel nog plaats. Heuvelland plant deze en komende zondag ook muziek op terassen in de verschillende dorpen. “Deze activiteiten laten we wel plaatsvinden. De mensen zitten buiten op het terras in hun eigen bubbel,” zegt schepen van toerisme Jean-Pierre Geelhand. “Dat is ook zo met de bioscoopavond die we eind augustus nog organiseren in Nieuwkerke.”

Heuvelland biedt gelukkig nog voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de couleur locale in de eigen bubbel. Ward Six, organisator van de Wijnfeesten, geeft mee dat de wijnboeren van Heuvelland hun wijndomeinen niet sluiten voor het publiek. “Wie wijn wenst te proeven kan gerust langskomen voor een veilig bezoekje.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.