Geen verrassingen op de CD&V-lijst Lendelede

Redactie KW

De volgorde van de 17 kandidaten van de CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober houdt geen verrassingen in. Het was al bekend dat burgemeester Carine Dewaele de lijst zou trekken.

De enige die in vergelijking met de vorige verkiezingen een grote sprong voorwaarts maakt, is Nico Parmentier. Hij was toen lijstuwer, nu staat hij op de 5de plaats, net vóór schepenen Rudy Rommens en Jan Viaene.

CD&V trekt naar de verkiezingen onder het motto: 2030 Lendelede, Kiezen voor een duidelijke toekomst. “En daar maken we het verschil met de andere partijen”, zegt campagneleider Vincent Kint. “De partij gaat een engagement aan met Lendelede en kiest voor een duidelijk project van openheid en verbondenheid. CD&V kiest ook voor een zelfstandige Lendelede en niet voor een fusie. Die duidelijkheid vindt je ook terug op onze website, op Facebook, op Instagram…. Iedere kandidaat zal zichzelf voorstellen op Facebook en vooral duidelijk maken waarom hij meedoet aan de verkiezingen.”

Voorzitter Nik Messely, die om beroepsredenen niet meer opkomt, staat 100 procent achter de 17 kandidaten. “Een dynamische ploeg met zowel jonge als minder jonge kandidaten!”

Carine Dewaele trekt de lijst en Claudine Rogiers, die bij de vorige verkiezingen haar gemeenteraadsmandaat afstond om in de OCMW-raad te zetelen, wordt nu lijstduwer.

(IB – Foto FM)

De volledige lijst: 1. Carine Dewale, 2. Pedro Ketels, 3. Rita Lammertyn, 4. Bernard Fonteyne, 5. Nico Parmentier, 6. Rudy Rommens, 7. Jan Viaene, 8. Tine Desmet, 9. Ann Malysse, 10., Liese Decroubele, 11. Sofie Jonckheere, 12. Yorick Depaepe, 13. Daan Mostaert, 14. Krist Vanoverberghe, 15. Ann Lammertyn, 16. Bruno Vanoverbeke, 17. Claudine Rogiers.