Geen nieuwe dubbele naam voor Koksijde

© MVQ
Redactie KW

Op de gemeenteraad van februari pakte Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche uit met een verrassende mededeling. Hij wilde een nieuwe benaming voor zijn gemeente. Hij was ervan overtuigd dat een nieuwe naam als Koksijde-Oostduinkerke heel wat troeven zou opleveren. Maar de resultaten van een poll stemden niet overeen met dat idee.

“Met de naam ‘Koksijde-Oostduinkerke’ kunnen we nog beter alle toeristische en andere troeven van onze mooie gemeente én elke deelgemeente uitspelen”, meende de burgemeester. “We zullen dat op juridisch vlak bekijken en bij onze bevolking polsen wat die erover denkt.”

Op 1 maart lanceerde de gemeente een poll over de keuze van de potentiële nieuwe gemeentenaam. Die liep gisteren af. Heel wat inwoners vulden de poll in. Van de 1.143 stemmen waren er 916 personen die stemden om de naam Koksijde te behouden, 227 personen kozen voor een naamsverandering naar Koksijde-Oostduinkerke. Met een overtuigende 80 procent van de stemmen blijft de naam Koksijde dus behouden.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier