Geen kantine met kinderopvang voor SK Westrozebeke

Filip Meersseman en Benny Louchaert in de kantine van SK Westrozebeke. © Foto Jos
Redactie KW

Maar er komt wel een kantine met een nieuwe staantribune. Dat besliste de Stadense gemeenteraad. En het gemeentebudget 2016, dat nu al voor de derde keer op de agenda kwam, werd wéér afgekeurd door CD&V en Koen Demonie… Staden blijft dus in de impasse steken.

De vroegere Stadense meerderheid van N-VA, Open VLD en SP.A plaatste het voorontwerp voor de bouw van een voetbalkantine voor SK Westrozebeke, waarin ook ruimte zou zijn voor de buitenschoolse kinderopvang, opnieuw op de agenda nadat het punt eerder werd afgekeurd door de vroegere CD&V-oppositie en het onafhankelijk raadslid Koen Demonie.

Dit voorontwerp werd evenwel opnieuw verworpen door CD&V en Koen Demonie. Raadslid Ludwig Willaert (CD&V) diende zelfs een amendement in op het voorstel. Daarbij stelde hij voor om het voorontwerp voor de kantine annex kinderopvang in te trekken en te schrappen en in de plaats een investeringstoelage van 300.000 euro, BTW inbegrepen, toe te kennen aan SK Westrozebeke voor de bouw van een nieuwe voetbalkantine en staantribune.

De voetbalclub zou daarbij zelf optreden als bouwheer. De huidige buitenschoolse kinderopvang in de Ommegang Noord kan volgens Willaert behouden blijven, omdat die nog steeds alle nodige vergunningen heeft en geen slecht rapport heeft. Het amendement werd goedgekeurd door CD&V met steun van Koen Demonie.

Jeugdschepen Marc Bogaert (N-VA) reageerde dat de omgeving en de infrastructuur van de huidige opvanglocatie niet goed zijn. “Vooral de kinderen zijn slachtoffer van deze beslissing.”, aldus de schepen. (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 1 juli 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier