Geen indoorsporten in Funnyparc

© (foto JCR)
Redactie KW

Oppositieraadslid Hans Mommerency (CD&V) vroeg de meerderheid tijdens de Stadense gemeenteraad de mogelijkheid te onderzoeken om een aantal indoorsporten te laten plaatsvinden in de loods van het failliete indoorspeeldorp Funnyparc. Hij ving evenwel bot.

“Alle partijen zijn het er over eens dat er nood is aan ruimtes waar aan indoorsport kan gedaan worden”, stelt Hans Mommerency.

“De nood kan eventueel gelenigd worden door indoorsporters onderdak te geven in de loods van het failliete Funnyparc. We vragen u dan ook om deze mogelijkheid te onderzoeken.”

“Het bewuste pand ligt in een gebied dat bestemd is als ambachtelijke zone”, antwoordde burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). “Het pand kende een oneigen gebruik. Funnyparc werd er eigenlijk al 10 jaar gedoogd. Het is niet aan ons om het pand een invulling te geven met betrekking tot sportactiviteiten. We blijven trouw aan het masterplan Oostnieuwkerke waarbij alles rond sport gecentraliseerd wordt in de Cockstraat. Er zijn in de Cockstraat trouwens opportuniteiten, maar meer kan ik daar momenteel nog niet over zeggen.”

Het voorstel van Hans Mommenrency haalde het uiteindelijk niet. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.