Geen gevolgen voor boodschap ‘I Love Rachida’ op niet te betreden voetbalveld

Schepen Rachida Abid. © NVR
Redactie KW

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting werd door raadslid Rik Buyse (N-VA) nog even teruggekeerd op de boodschap die werd gekalkt op het voetbalveld in Sint-Baafs-Vijve toen VTM-drone in coronatijden zou voorbijvliegen.

De terreinverzorger had er naar verluidt de boodschap ‘I Love Rachida’ op gekalkt en dat had volgens het N-VA-raadslid niet gemogen vermits op dat ogenblijk niemand de voetbalvelden mocht betreden wegens het herinzaaien. “Op zich een heel onnozel feit, waar wij geen moeite mee hebben, ware het niet dat er over gelogen werd. Eerst wist men van niets, maar toen de boodschap op Facebook verscheen, kon men er niet meer naast kijken. Voor ons een banaal feit, alleen had men meteen moeten toegeven dat het gebeurd was en het zeker niet ontkennen.”

Geen gevolgen

Schepen Rachida Abid (CD&V) hield nog vol dat er helemaal geen kalk werd gebruikt en dat de man die de tekening erop plaatste heel veel verdiensten heeft en heel veel doet voor het voetbal. Zij vroeg raadslid Rik Buyse of hij wel zelf ter plaatse geweest was, maar dat kon de man niet bevestigen. Hoe dan ook, de N-VA oppositie tilde helemaal niet zwaar aan deze ‘jeugdzonde’. Schepen Rachida Abid gaf nog toe dat zij helemaal niet wist dat de terreinverzorger een tekening op het veld zou verven. Het incident werd echter vlug gesloten zonder enig gevolg voor de man die in overtreding was.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier