Geen A-ambtenaar vanuit provincie voor bezoekerscentrum in Kemmel

Redactie KW

Dat er geen nieuw bezoekerscentrum komt in de Reningelststraat in Kemmel blijft het vorig gemeentebestuur van CD&V Heuvelland hoog zitten. Vooral nu ook duidelijk wordt dat de provincie geen ambtenaar van A-niveau naar het nieuwe bezoekerscentrum stuurt en de aankoop én aanleg van een bezoekersparking op de helling staat.

Het vorig bestuur had een parking voorzien bij het binnenkomen vanuit Ieper, in de Kemmelstraat aan de Polka. “Nog te ver van het dorp, en niet realistisch,” reageert schepen Wieland De Meyer. “Die locatie hebben we aangepast naar de Kasteeldreef. Daar wordt een nieuwe parking gepland in samenwerking met de provincie. Verder is de provincie zelfs bezig met het ontwerpen van een nieuwe parking achter de commandobunker. De provincie is nu dus bezig met twéé parkings: een in Kemmel dorp en een bij de Kemmelberg.”

Bodemvervuiling

Het vorig bestuur had een aantal afspraken gemaakt met de provincie, onder andere over het aanstellen van een ambtenaar van A-niveau. “Door de besparingen in de provincie komt er nu geen personeel meer specifiek voor Heuvelland, maar zal telkens iemand van de provinciale gebiedswerking tijd krijgen om voor de gemeente te werken,” geeft de schepen uitleg.

Op de site in de Reningelststraat, waar het vorig bestuur het nieuw bezoekerscentrum had voorzien, zijn momenteel nog extra onderzoeken bezig over de bodemvervuiling. “Ik wil er nog eens aan herinneren dat dat een belangrijke reden was waarom het bezoekerscentrum daar bouwen gewoon niet kón. Het vorig bestuur wist van die vervuiling, maar deed alsof de neus bloedde,” besluit Wieland De Meyer.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.