Gebouw kost 3 maal meer dan geraamd: Stadens burgemeester slaat mea culpa

Het nieuwbouwproject Tiendenberg valt drie keer zo duur uit als voorzien. © (foto JCR)
Redactie KW

Het nieuwbouwproject Tiendenberg in deelgemeente Westrozebeke blijkt drie keer zo duur te zijn dan oorspronkelijk gebudgetteerd. De budgettering liep volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) helemaal fout. “Ik ben hier niet trots op”, aldus de burgervader.

Het project Tiendenberg werd tijdens de vorige legislatuur gerealiseerd. Het gebouw herbergt naast de kantine van voetbalclub S.K. Westrozebeke ook de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang. “We hadden de kost voor de bouw aanvankelijk op 400.000 euro geraamd”, vertelt burgemeester Vanderjeugd, “Dat werd later verhoogd naar 725.000 euro en daarna tot 1,3 miljoen.”

Het gebouw kostte uiteindelijk 1.160.000 euro. “De budgettering is volledig fout gelopen”, gaf de burgemeester toe. “Ik ben niet trots op deze realisatie wat het financiële luik betreft. Voor wat de huidige legislatuur betreft hebben we er alles aan gedaan om zo goed mogelijk te budgetteren. We hebben onze projecten hoger geraamd en hebben geprobeerd om een zo realistisch mogelijke schatting te maken.”

CD & V keurde de eindafrekening van het project af. “Dit dossier is buitensporig geëvolueerd”, stelt fractieleider Ludwig Willaert.”We hebben daar destijds voor gewaarschuwd. We kunnen ook vragen stellen bij de vorige schepen van financiën (N-VA-er Nikolaas Bourgeois,nvdr.. We stemmen tegen omwille van de buitensporigheid en niet om de inhoud.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.