Geboren en getogen Brugse krijgt brief van Open VLD… in het Arabisch

De Brugse Zineb Fourier kreeg een Arabische brief van Open VLD in de bus. (Foto GF)
Redactie KW

Lukraak de kieslijsten gebruiken om reclamedrukwerk naar te versturen : politieke partijen passen er beter mee op. Zo kreeg de geboren en getogen Brugse Zineb Fourir een Arabische brief van Open VLD in de bus.

“Vriendin die in België geboren is met ‘buitenlandse’ naam krijgt brief in half Arabisch van Open VLD. Ik kots daarvan. #VK14” De tweet van haar vriend Rutger Leunen liegt er niet om. “Ik heb er al moeite mee dat politieke partijen gewoon adressen uit lijsten plukken om hun verkiezingsdrukwerk naar te sturen”, vertelt hij. “Maar dit vond ik er echt over : mijn vriendin heeft met Zineb een andersklinkende naam, maar is een geboren en getogen Brugse. En Fourir is nu niet echt een speciale naam in onze streek, toch? Bovendien pleiten ze in hun brief tegen discriminatie, maar ze sturen die wel in het Arabisch op. Dat vind ik vreemd. Ik vraag me echt af wat de visie hierachter zit en waarom wij die brief hebben gekregen. Welke criteria gebruiken ze hiervoor?”

“Er kan al eens een foutje gebeuren”

Hallo, Laurent Hoornaert, adviseur van Vincent Van Quickenborne ? “We hebben eerder al bekend gemaakt dat Vincent Van Quickenborne en Mohamed Ahouna een half Nederlandstalige, half Arabische brief zouden uitsturen omdat niet iedereen het Nederlands volledig machtig is. Dat is onze visie achter die tweetalige brief. Hoe we op dat adres zijn terecht gekomen? Ik ken natuurlijk niet iedereen die we gecontacteerd hebben in West-Vlaanderen uit het hoofd. Maar de kieslijsten bestaan en we hebben suggesties gekregen om die brief naar dat adres te sturen. En dan kan er al eens een foutje gebeuren. Als de mensen hierdoor gekwetst zijn, willen we ons hiervoor verontschuldigen.”

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier