Gaverdomein in Deerlijk krijgt nieuwe polyvalente ruimte, niet iedereen gelukkig

Op het Gaverdomein komt er een polyvalente ruimte op de plaats waar nu de tennismuur gevestigd is. © DRD
Redactie KW

De gemeenteraad zette het licht op groen voor het bouwen van een polyvalente ruimte op het Gaverdomein. De realisatie, op de plaats van de huidige tennismuur, wordt geraamd op 124.000 euro. Maar de meningen over het nut van het gebouw zijn verdeeld, de gemeentelijke sportraad gaf een negatief advies.

De polyvalente ruimte zal onder meer een gelagzaal, een bar, een berging en een toilet hebben. Maar de meningen over het nut van deze realisatie zijn heel verdeeld. De gemeentelijke sportraad gaf een negatief advies en ook bij de tennisclub zelf is er pro en contra. CD&V en SP.A gaven tijdens de gemeenteraad hun goedkeuring, Open VLD (de nieuwe coalitiepartner van CD&V vanaf januari) onthield zich tijdens de stemming en N-VA stemde tegen.

Het is een publiek geheim dat de relatie tussen de uitbaters van het Gaverkasteel enerzijds en de gemeente Deerlijk en de plaatselijke tennisclub anderzijds helemaal vertroebeld is. Heel wat mensen vragen zich af of die polyvalente ruimte weer zal moeten afgebroken worden als de huidige concessiehouders er op korte of middellange termijn de brui aan geven en nieuwe uitbaters er iets anders willen mee doen. Alle politieke partijen ijverden in hun verkiezingsprogramma voor een opwaardering van het Gaverdomein.

(DRD – foto DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier