Gaat Oostrozebeke actief op zoek naar bouwovertredingen uit het verleden?

Het liep al een tijdje rond dat tal van inwoners plots het bezoek zouden krijgen van twee ambtenaren van ‘zaken grondgebied’. Ze zouden blijkbaar actief op zoek gaan naar mogelijke bouwovertredingen uit het verleden en daarbij blijkbaar weinig begrip of menselijkheid tonen.

Feestzaaltje de Boshoeve in de Vier Eikenstraat dat ook onder vuur ligt. © CLY

Het was oppositieraadslid Koen Castelein die tijdens de jongste gemeenteraadszitting de koe de bel aanbond en op de proppen kwam met de vraag wie dergelijke zaken aanstuurt. Het zou niet alleen gaan om recente bouwovertredingen, maar ook over zaken die 15 tot 20 jaar geleden gebeurd zijn. Het raadslid vroeg zich ook af hoe men dit kan afremmen zonder daarbij de wettelijkheid te schaden.

De burgemeester was in zijn antwoord categoriek. “Ikzelf heb hiervoor geen opdracht gegeven. Het initiatief gaat uit van het WVI dat hiervoor speciaal een ambtenaar heeft aangesteld nl. Tine Taillieu die samen met de ambtenaar voor grondgebied zaken en stedebouw Dieter Jehs de zaken onderzoekt. Samen kan de dame met de steedbouwkundige inspecteur van de gemeente pv’s opstellen wanneer misbruiken zijn vastgesteld. De dame in kwestie is wel aangesteld door de WVI, maar wordt deels betaald door de gemeente omdat zij ook nog voor andere gemeenten werkt.

Ook de burgemeester gaf toe dat er heel wat zaken aanhangig gemaakt werken. Raadslid Koen Vandenbroucke vroeg zich af of men niet een beetje menselijker aan de slag kan gaan en in plaats van te bestraffen niet beter menselijke oplossingen zou kunnen aanreiken. Hoe dan ook de burgemeester bevestigde dat de controleurs niet zijn aangestuurd door de gemeente.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.