Gaat concessie van cafetaria in Stadense sporthal naar brouwer?

Bij de eerste oproep bood zich geen enkele kandidaat-concessionaris aan. © iStock
Redactie KW

De oppositie stemde tijdens de Stadense gemeenteraad tegen het opstarten van de procedure voor het toekennen van een nieuwe concessie voor de cafetaria van sporthal De Wankaard.

Het gaat om een tweede oproep. Bij de eerste oproep bood zich geen enkele kandidaat-concessionaris aan. De voorwaarden voor het uitbaten van de cafetaria werden in die mate gewijzigd dat de CD&V-oppositie vermoedt dat een brouwer de cafetaria zal uitbaten.

Huurprijs daalt mits investering

“Er zijn inderdaad een aantal voorwaarden gewijzigd”, weet schepen van Sport Marie-Paule Vancoppenolle (N-VA). “Zo laten we de huurprijs opnieuw dalen van 1.250 naar 1.000 euro, mits de nieuwe uitbater 25.000 euro investeert. Er kan immers één en ander verbeterd worden aan de cafetaria. Verder is de start- en de looptijd van de concessie onderhandelbaar.”

Ludwig Willaert (CD&V) vond het verlagen van de maandelijkse huurprijs tot 1.000 euro een goede zaak, maar had toch een aantal bedenkingen. “Wie gaat er 25.000 euro investeren in een gebouw dat het zijne niet is“, aldus het raadslid. “Waarom moet er precies 25.000 euro geïnvesteerd worden? De nieuwe concessionaris kan misschien voor een lager bedrag veranderingen doorvoeren.”

Totaal andere procedure

Mario Snaet (CD & V) vroeg om de voorwaarde om 25.000 euro te investeren te laten vallen. “Geen enkele particulier zal dit doen”, meent het raadslid. “Tenzij er een brouwer concessionaris wordt, maar dat vereist wel een totaal andere procedure. Dan spreken we immers over een handelshuurovereenkomst. Uw formulering is niet echt koosjer.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier