Franky De Block over zijn pensioen: “Alles is reglementair”

Redactie KW

Franky De Block (SP.A) wil maar kort reageren op de aanval van de N-VA op het feit dat zijn wedde van gedeputeerde combineert met een pensioen. “Alles is reglementair”, zegt hij.

Vorige vrijdag haalde SP.A-voorzitter John Crombez kritisch uit naar Vlaams minister-president Geert Bourgeois, die zijn ministerwedde combineert met een pensioen als gewezen schepen van Izegem. De boemerang keerde terug toen enkele dagen later bleek dat Louis Tobback naast zijn wedde als burgemeester van Leuven nog een parlementair pensioen ontvangt. En de Oostendse N-VA’er Björn Anseeuw bracht via zijn Facebookpagina uit dat zijn stadgenoot Franky De Block “als gedeputeerde een parlementaire wedde krijgt, wagen met chauffeur en tegelijk een pensioen opstrijkt als voormalig OCMW-voorzitter van Oostende”.

Volgens Björn Anseeuw bedraagt dat pensioen 4.300 euro per maand. Franky De Block wenst niet te reageren op de uithaal van de N-VA. “Privé is privé”, zegt de gedeputeerde. “Ik geef hier dus geen commentaar op. Ik ga nooit in op privé-aangelegenheden. Maar alles is reglementair en correct.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.