Franky Annys (Middelkerke): “Ik ben te transparant geweest door al mijn mandaten aan te geven”

Redactie KW

Open VLD-gemeenteraadslid Franky Annys uit Middelkerke staat tweede in ons lijstje politici uit de regio met de meeste mandaten.

Deze reportage maakt deel uit van ons dossier ‘Politici & mandaten’

Franky Annys heeft tien mandaten, zijn gemeenteraadszitje en zijn eigen job niet meegeteld. Hij oefent bezoldigde mandaten uit bij onder meer De Watergroep, Farys, de Oostendse crematorium-intercommunale OVCO, het Autonoom Gemeentebedrijf Middelkerke en Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw. “Die mandaten zijn niet zwaar betaald. 120 tot 175 euro netto… Daarvan gaat een deel naar de partijkas”, vertelt hij.

“Ik verdien nog niet de helft of zelfs nog geen derde van een schepen. Bij de verkiezingen haalde ik als een van de weinigen meer stemmen dan de vorige keer, zelfs meer dan enkele schepenen. De wil van de kiezer wordt dan gerespecteerd via de mandaten. Maar OVCO bijvoorbeeld vergadert niet veel, het directiecomité komt zelfs nooit samen. De Watergroep doet bij ons de drinkwaterbedeling en Farys beheert het zwembad. Ik ben ervan overtuigd dat dat een goede zaak is voor de gemeente. Als er iets op de agenda staat dat onze gemeente aanbelangt, ga ik altijd naar de vergadering. Dan koppel ik ook terug naar de eigen gemeente. Ik ben verrast als klein landbouwertje tussen al die grote namen te staan. Ik denk dat ik te transparant ben geweest door al mijn mandaten aan te geven. Vergeet niet dat er aan één gemeenteraadszitting drie vergaderingen voorafgaan. Wie dit doet voor het geld, is niet goed bezig.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier