Frank Vierstraete kandidaat voor Team Burgemeester in Kortrijk

Philippe Lagae en Frank Vierstraete. © GF
Redactie KW

Gewezen cafébaas Frank Vierstraete vervangt Philippe Lagae op de Kortrijkse lijst Team Burgemeester.

Lijsttrekker Vincent Van Quickenborne moest iemand anders zoeken om plaats 40 in te vullen nadat de Kooigemnaar (64) zich had teruggetrokken. De artsen stelden bij Philippe Lagae recent enkele nieuwe tumoren in de lever vast en volgende maand wordt daarom opnieuw chemotherapie opgestart.

Cultuurstad

Frank Vierstraete (62) is lang geen onbekende in Kortrijk. Samen met zijn echtgenote Mieke Voet stond hij liefst 38,5 jaar achter de toog van café De Klokke in de Boudewijn IX-laan. Frank is ook nauw betrokken bij de Kortrijkse Revue.

“Ik doe mee met Team Burgemeester omdat ik van Kortrijk een echte cultuurstad wil maken voor iedereen. Ik vind het alvast fantastisch dat Kortrijk de ambitie heeft om Culturele Hoofdstad van Europa te worden in 2030 en wil mijn steentje bijdragen bij de eerste voorbereidingen hiervoor.”

Levensloop

Om Philippe Lagae en alle mensen die geconfronteerd worden met kanker een hart onder de riem te steken, zal Team Burgemeester met zijn kandidaten en T-shirts van ‘Team Philippe Lagae Kooigem’ meedoen met Levensloop aan de verlaagde Leieboorden op 22 en 23 september. De kandidaten van Team Burgemeester zullen 24 uur lang elkaar afwisselen door te lopen, te stappen en te wandelen. (AXV-foto KDS)