Frank Jongbloet volgt Krista Claeys op in Oostendse gemeenteraad

© gf
Gillian Lowyck

Krista Claeys zal maandagavond voor het laatst zetelen in de gemeenteraad als CD&V-raadslid. Ze neemt ontslag als raadslid omdat ze start als coördinator retail en algemene diensten van het Economisch Huis. Frank Jongbloet neemt haar plaats in.

Frank Jongbloet was bij de verkiezingen van oktober 2018 eerste opvolger. Hij is ondertussen aan zijn derde legislatuur bezig en zetelde negen jaar in het sociaal comité, het vroegere OCMW. Daarnaast is Frank ook werkzaam in de CM als regiodiensthoofd buitendiensten. “Op die manier komt er met Frank extra kennis van de sociale problematiek in onze stad in de gemeenteraad”, zegt voorzitter CD&V Oostende Lode Lancksweerdt.

“Met het vertrek van Krista Claeys verliezen we als partij een belangrijk boegbeeld”, klinkt het. “Haar jarenlange inzet in het bestuur van UNIZO zal er voor zorgen dat de kleinhandel in onze stad, die door de economische evolutie sterk onder druk staat, een professionele ondersteuning krijgt”, zegt An Casteleyn. (fractieleider CD&V).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier