Francesco Vanderjeugd vraagt Gwendolyn Rutten week uitstel om regeerakkoord te bestuderen

Francesco Vanderjeugd wil meer tijd om het akkoord te bestuderen. © (foto JCR)
Thomas Dubois

In een open brief op zijn Facebook-pagina vraagt Francesco Vanderjeugd, kandidaat-voorzitter voor Open VLD, aan Gwendolyn Rutten om het regeerakkoord pas volgende week goed te keuren. Een dag is onvoldoende voor de leden om alles te bestuderen, zo klinkt het.

Vanavond houden N-VA, CD&V en Open VLD normaal een toetredingscongres waarbij het nieuwe regeerakkoord wordt besproken. Dat akkoord kwam er na lang onderhandelen tussen de verschillende partijvoorzitters, waaronder Gwendolyn Rutten voor Open VLD. Ook de leden van haar partij verzamelen vanavond om het akkoord te bespreken. Dat is echter te kort dag, zo vindt Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden en kandidaat-voorzitter om Rutten op te volgen.

“De teksten nog steeds niet integraal beschikbaar. Ik zie dit als een regelrechte aanfluiting naar de betrokkenheid van onze leden. Hoe kan een lid van Open VLD, die een dagtaak heeft zich inhoudelijk voorbereiden op een tekst van 300 pagina’s? Waarom hou je een dergelijk congres als er niet eens ruimte is om met inhoudelijke argumenten vanuit onze leden terug te koppelen met de andere partners?”, stelt Francesco in een open brief op zijn Facebook.

“Stel deze avond het akkoord voor en laat een eerste discussie ontketenen in de zaal. Hou zaterdag een inhoudelijk congres waar er nog wijzigingen kunnen aangebracht worden. Koppel zondag en maandag terug met de partners en klop dinsdagmiddag af en hou die avond een toetredingscongres. Woensdag 9 oktober kunnen we een nieuwe Vlaamse regering toejuichen.”

De volledige open brief:

Francescohttps://www.facebook.com/francesco.vanderjeugdhttps://www.facebook.comFacebook1

Vertrouwen moet je winnen… Open brief aan Gwendolyn Rutten Gwendolyn ik wil jou en jouw onderhandelaars een dikke…

Geplaatst door Francesco Vanderjeugd op Dinsdag 1 oktober 2019
rich1.0https://www.facebook.com/francesco.vanderjeugd/posts/10156679945663716552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.