Francesco Vanderjeugd in partijbestuur Open VLD

Francesco Vanderjeugd was een tijd kandidaat-voorzitter. © JCR
Redactie KW

Niet Bart Tommelein maar Egbert Lachaert is de nieuwe voorzitter van Open VLD. Francesco Vanderjeugd, die een tijd kandidaat-voorzitter was, maar finaal tot het team rond Bart Tommelein toetrad, schopt het wel tot het partijbestuur.

Samen met een nieuwe voorzitter mochten de liberale leden ook stemmen voor het nieuwe partijbestuur. Dat zal 28 leden tellen, waarvan er 20 rechtstreeks werden verkozen. De lijst met rechtstreeks verkozen leden bevat weinig grote verrassingen. Francesco Vanderjeugd, die een tijd kandidaat-voorzitter was maar finaal tot het team rond Bart Tommelein toetrad, schopt het wel tot het partijbestuur. “De spanning was vandaag te snijden”, weet Francesco Vanderjeugd. “De middag begon alvast met een ontgoocheling toen bleek dat Bart Tommelein, van wie ik running mate was, bij de voorzittersverkiezing de duimen moest leggen voor Egbert Lachaert. Mijn hart bloedde, maar algauw maakte dat gevoel plaats voor immense vreugde.”

Francesco werd met 5.153 stemmen immers rechtstreeks verkozen voor het partijbestuur, het hoogste orgaan van de partij. “Voor het partijbestuur waren er 116 kandidaten”, legt Francesco Vanderjeugd uit. “Maximum 20 daarvan konden verkozen worden in het partijbestuur. Mijn score van 5.153 stemmen leverde me de tiende plaats op van de 116 kandidaten en binnen West-Vlaanderen kaapte ik de meeste stemmen weg van alle kandidaten.”

In totaal kleurden 2.014 West-Vlaamse Open VLD’ers het bolletje achter de naam van Vanderjeugd. Hij wordt meteen ook het jongste lid van het nationale partijbestuur. Ouderdomsdeken en oud-voorzitter Herman De Croo – toen nog van de PVV – blijft eveneens in het partijbureau zetelen, net als collega-oud-voorzitters Bart Somers, Gwendolyn Rutten, Karel De Gucht en Dirk Sterckx. Guy Verhofstadt en Bart Tommelein, die wel voor het voorzitterschap ging, waren geen kandidaat.

(Belga/BCH)

Open VLD Stadenhttps://www.facebook.com/openvldstaden/https://www.facebook.comFacebook1280

Bericht van onze burgemeester Francesco:

Lieve liberale vrienden, dit had ik echt niet verwacht…

5153 X bedankt voor jullie stem, steun Ên vertrouwen! Dankzij jullie werd ik rechtstreeks verkozen in het hoogste orgaan van onze partij! Als 10de rechtstreeks verkozene in het partijbestuur van Open Vld wil ik samen met jullie bouwen aan een nieuw en schitterend liberaal verhaal! Want liberalisme is van Ên voor iedereen maar vooral van alle tijden! 💙

Welgemeende proficiat aan onze nieuwe voorzitter Egbert Lachaert!🍀
Een dikke knuffel aan mijn maat Bart Tommelein 💙
Proficiat ook aan alle verkozenen! 👍đŸģ

Laat ons samen onze partij opnieuw groot maken! 🙏đŸģ❤ī¸đŸ’™

Getekend
Francesco Vanderjeugd

Geplaatst door Open VLD Staden op Vrijdag 22 mei 2020

video1.0https://www.facebook.com/openvldstaden/videos/744741752935489/500

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.