Flitspeiling: Bruggelingen willen Landuyt niet meer als burgemeester

Renaat Landuyt. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Bruggelingen willen niet dat Renaat Landuyt (SP.A) straks herverkozen wordt als burgemeester. Dat blijkt uit een flitspeiling van KW.

Slechts 17,5 procent van de 1.480 bevraagde Bruggelingen vindt dat Renaat Landuyt opnieuw de burgemeesterssjerp moet dragen. Zij noemen de SP.A’er in de flitspeiling van onze krant een ‘goede burgemeester’, een ‘harde werker’ en zeggen dat zijn beleid goed was.

Flitspeiling: Bruggelingen willen Landuyt niet meer als burgemeester

Liefst 33,5 procent van de respondenten gunt Landuyt echter geen nieuwe ambtstermijn als burgemeester van Brugge. Ze verwijten hem dat hij ‘veel kapot heeft gemaakt’ en noemen hem een ‘onzichtbare burgemeester’ en ‘een zakkenvuller’.

Renaat Landuyt zei in een interview met KW enkele maanden geleden nog dat hij met pensioen zou gaan als hij één stem minder haalt. Nu relativeert de burgemeester zijn slechte resultaat in de flitspeiling. “Voor een peiling die werd afgenomen via Facebook, kom ik er eigenlijk nog relatief goed uit”, verwijst hij naar de Facebookgroep ‘Landuyt luistert niet’. “Maar in feite herhaalt de geschiedenis zich: ook in 2012 deed ik het heel slecht in de peilingen. Niemand gaf mij een kans, maar tot ieders verbazing haalde ik het.”

(TV/SVK)

Wie wil de Bruggeling dan wel als volgende burgemeester, en wie zéker niet? Lees er alles over in het Brugsch Handelsblad van vrijdag 15 juni en uiteraard op kw.be/flitspeiling.

https://www.youtube.com/watch?v=_z237EopkY8