Filip Dinneweth (VB) verlaat Wielsbeekse gemeenteraad (opnieuw) vroegtijdig

Foto: Vlaams Belang-raadslid Filip Dinneweth. © gf
Redactie KW

Vlaams Belang-raadslid Filip Dinneweth verliet de gemeenteraad van 28 mei vroegtijdig. Dat gebeurde deze legislatuur al voor de tweede keer. Hij was boos omdat hij geen antwoord kreeg op een vraag die hij stelde.

De gemeenteraad vond plaats in de grote zaal van het OC Leieland wegens de coronamaatregelen. Pers en publiek waren voor dezelfde redenen niet toegelaten. Tijdens de gemeenteraad stelde de Vlaams Belanger een vraag over de VTM-drone die begin april steunboodschappen in Wielsbeke kwam filmen. “Het was verboden op de voetbalterreinen te komen. Ik zag dat er op het voetbalveld in Wielsbeke een boodschap aan schepen Rachida Abid gekalkt was: Rachida loves you. Ik vroeg me af of dat wel mocht en indien niet, of de daders ook beboet werden”, legt hij uit.

De burgemeester antwoordde dat de N-VA-fractie eind mei die vraag schriftelijk gesteld had. Men heeft een maand tijd daarop te antwoorden. Eerder communiceert de meerderheid daar dus niet over. Ook de schepen in kwestie heeft weet van die boodschap, maar besluit nog geen commentaar te geven.

Daarop verliet Dinneweth de gemeenteraad kwaad. “Een mondmasker is voor CD&V eigenlijk een muilkorf. De gemeenteraadsvoorzitter heeft zijn hamer al in zijn handen nog voor ik mijn vraag kon stellen. Of ik door mijn actie mijn kiezers in de steek laat? Ergens is het jammer, maar volgens mij was de gemeenteraad toch bijna ten einde“, besluit hij.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier