Fietshellingen voor meer ‘Wandel op de Mandel’

Het stadsbestuur wil het gebied rond ‘Wandel op de Mandel’ verlengen tot aan de centrale brug om dan met fietshellingen aan te sluiten op de binnenstad.

© (Foto FM)

“Dat kadert in onze Visie 2030 waarin we stellen dat we veiliger fietsverbindingen in de stad moeten stimuleren“, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Fietshellingen (een soort fietsbrug) zouden bijvoorbeeld aan Wandel op de Mandel op de Dam kunnen beginnen. Dat we nu nog in deze legislatuur een ontwerper aanstellen heeft te maken met de aanvraag voor provinciale subsidies waarvoor de aanvraag nog dit jaar binnen moet zijn en waardoor we als stad toch bepaalde kosten kunnen recupereren. Dit project zal ook in onze beleidsverklaring van januari 2019 staan.”

Inge Six (Open VLD) vroeg zich af of er nu aan de Dam een volledige knip zal komen aan de Noordkaai, zodat alle verkeer naar het rond punt en de Lodewijk De Raetlaan afgeleid zou worden. “Als die fietshellingen aan Wandel op de Mandel komen op de Dam dan zouden we het zwaar vervoer uit de Prinsessestraat en de dam kunnen weren en alleen de personenwagens doorlaten“, repliceert de burgemeester. “Een gemixte oplossing. En alleen een volledige knip op de Dam maken als er daar een evenement plaatsgrijpt. Maar zover zijn we nog niet. Eerst moeten er nu 5 ontwerpbureau’s aangesteld worden.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.