Felix De Clerck verhuist naar Kortrijk en zal niet zetelen in Zwevegem

Felix De Clerck. © GJZ
Redactie KW

Felix De Clerck (34), zoon van voormalig Kortrijks burgemeester Stefaan De Clerck, verhuist volgende zomer van Zwevegem naar Kortrijk. Hij gaat er met zijn gezin wonen in het huis waar hij opgroeide. Felix kan niet anders dan zijn pas verworven zitje in de Zwevegemse gemeenteraad af te staan.

Felix De Clerck werd met 861 stemmen rechtstreeks verkozen in de Zwevegemse gemeenteraad, maar zal er niet zetelen. “Volgende zomer verhuis ik met mijn gezin naar Kortrijk. Ik vind het dan ook maar fair om van meet af aan mijn zitje door te geven aan mijn opvolger. Ik vind het wel oprecht jammer, ik had wel graag ervaring opgedaan als gemeenteraadslid.”

Zoektocht stopgezet

Felix en zijn vrouw Bieke Blauwblomme zijn al enkele jaren op zoek naar een ruimere woning voor hun groter geworden gezin. Ze hebben drie kinderen: Otis (5), Rosie (3) en Marcus (2 maanden). “We zochten in de hele regio een woning, maar vonden eigenlijk niets naar onze zin”, vertelt Felix het verhaal.

“Ik wou de CD&V-lijst in Zwevegem zeker steunen, daarom werd ik lijstduwer”

“Toen CD&V-lijsttrekker Eliane Spincemaille en voorzitter Isabelle Degezelle mij vroegen om de Zwevegemse CD&V-lijst te steunen, deed ik dat met veel plezier. Mijn ambitie of interesse ligt wel niet meteen in de lokale politiek, maar ik wou hun lijst zeker steunen. Vandaar dat ik lijstduwer werd. Toen hebben we onze zoektocht naar een nieuwe woning ook meteen stopgezet.”

Ouderlijke woning

Enkele maanden geleden kreeg Felix een telefoontje. “Van mensen die hun huis wilden verkopen. Het is de woning waar ik opgroeide, aan de André Devaerelaan. De persoon die het huis destijds van mijn ouders gekocht had, wist dat wij op zoek waren en contacteerde ons. We zijn dan maar gaan kijken en voelden er ons goed bij. Het is perfect voor ons gezin, voor mij heeft het een grote emotionele waarde en mijn vrouw voelde ook meteen een klik. Toen was het echter te laat om mij nog terug te trekken als kandidaat voor de verkiezingen. Ik heb het meteen met Eliane en Isabelle besproken, maar bleef toch als lijstduwer de lokale mensen steunen. En tegen alle verwachtingen in werd ik verkozen.”

“Ik blijf me inzetten voor de partij, liefst op Vlaams en federaal niveau, maar zeker ook in mijn geboortestad”

Felix zal zijn plaats in de gemeenteraad in januari afgeven aan eerste opvolger Brigitte Desmet. “Het zou niet fair zijn tegenover haar dat ik eerst nog zes maanden zetel en dan pas het mandaat afsta. Het doet wel wat pijn om mijn kiezers achter te laten. Bovendien voel ik me opgenomen in het Zwevegemse CD&V-team, een toffe bende.”

CD&V Kortrijk

Toch kijkt Felix er ook naar uit om terug te keren naar Kortrijk. “Ik ben nu eenmaal geboren en getogen Kortrijkzaan. Je kan de jongen uit Kortrijk halen, maar Kortrijk niet uit de jongen”, lacht hij. “Ik blijf me inzetten voor CD&V. Liefst op Vlaams en federaal niveau, maar zeker ook in mijn geboortestad. Met CD&V Kortrijk moeten de gesprekken nog gevoerd worden. Er zit veel jong talent in die ploeg en ik hoop er mijn steentje te kunnen bijdragen.” (LK/MVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.