Felix De Clerck (CD&V) grijpt naast zetel: “Wie een job heeft voor mij mag zich melden”

Felix De Clerck bij z'n gezin: "We moeten vooruit, ik denk al aan 2024." © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Voor Felix De Clerck, zoon van gewezen Kortrijks burgemeester Stefaan De Clerck, heeft het niet mogen zijn. Hij duwde de CD&V lijst voor het Vlaams Parlement, maar kwam een dikke 2.000 stemmen te kort voor een zetel. Dat maakt hem meteen ook werkloos met onmiddellijke ingang.

De teleurstelling was groot bij de Kortrijkzaan, maar hij is er de man niet voor om het hoofd te laten hangen. “Een douche en een paar koppen koffie later kan ik alles wat relativeren”, vertelt hij. “Ik ben natuurlijk heel teleurgesteld, maar ik ga nu niet depressief in mijn zetel zitten. Zo zit ik niet in elkaar. We wisten dat het moeilijk zou zijn. Er stonden een aantal heel sterke kandidaten op onze lijst en om daar als jonge gast vanop de 22ste plaats zo maar over te springen was niet onmogelijk, maar zeker ook niet vanzelfsprekend.”

Opvallend: zondagavond bekeek Felix zijn eigen resultaten niet. “Ik had geen zin om de hele avond te stressen over iets dat je toch niet meer kan veranderen. Veel mensen kijken dan constant op hun gsm, maar daar heb ik geen boodschap aan. Al kwam iedereen mij natuurlijk wel vertellen wat mijn resultaat was (lacht).”

Even een dagje bekomen van dat resultaat zit er niet in. “We moeten vooruit, ik denk al aan 2024”, zegt hij strijdvaardig. “Maar vandaag duik ik eerst in de vacatures, want ik ben nu werkloos. Maar ook dat is geen drama. Ik vind het best spannend en geestig om weer op jacht te gaan naar een job. Het zal zeker iets nieuw worden en ik kijk ernaar uit. Iedereen die een vacature heeft mag zich dus melden!”, besluit hij lachend.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober vorig jaar raakte Felix De Clerck wél verkozen, zij het in Zwevegem. Maar omdat hij al had beslist om kort daarna naar Kortrijk te verhuizen, nam hij zijn zitje in de gemeenteraad niet op. De zoon van Stefaan De Clerck kan zijn politieke pijlen nu al richten op de volgende lokale verkiezingen, in 2024. Hij moet de vernieuwingsoperatie binnen de Kortrijkse CD&V mee vorm geven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.