Extra zaalruimte in de oude Tabaksfabriek in Menen

© SLW
Redactie KW

In de oude Tabaksfabriek ‘Dheygere’ in Menen komt extra zaalruimte. Het zou gaan om drie lokalen, een beneden en een boven.

“Het is al enkele jaren dat de oude Tabaksfabriek ‘Dheygere’ gelegen Ieperstraat tussen de Markt en het gebouw van de Sint-Franciscuskerk omgebouwd werd tot woonsite”, aldus Schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA) in de gemeenteraad van woensdag 5 juni. “Een deel van de ruimtes gelegen langs de straatkant bleef daarbij eigendom van de stad maar werd, behoudens basisnutsvoorzieningen, nog niet ingericht. Het plan was om er een horecazaak in te richten, dat is er uiteindelijk niet van gekomen.”

Er komen drie lokalen, een beneden en twee boven. De inrichting zal sober zijn, het is vooral de bedoeling dat de ruimtes gebruikt worden door de eigen stadsdiensten. Voor een vergadering, een receptie, een samenkomst. “In het dossier staat dat de nieuwe ruimtes te goed komen aan initiatieven en groeperingen binnen het brede sociaal-cultureel veld“, werpt Fré Vandamme (CD&V) op. “Er is veel vraag door de Meense verenigingen naar een eigen ruimte. Ook in Lauwe trouwens.”

“Het is niet de bedoeling dat een vereniging er een eigen stek krijgt”, antwoordt schepen Vandenbulcke. “Wel dat een vereniging die zalen occasioneel kan gebruiken. De nieuwe ruimtes worden uitgebaat door de stad.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.